Kunskapsfesten ❤️ Kulturnatten

Välkommen till en festlig final av Kunskapsfesten och en glädjefylld invigning av Kultur­natten. Den 30 september firar vi kultur- och kunskaps­staden Eskilstuna tillsammans på Fristadstorget

Förfest

Från 15.00 kan du skapa flytande konstverk på torget. Skapa tillsammans med kreatören Esko Mäkelä (som även tidigare varit lärare på MDU).’

Från 15.45 värmer Sax n´ Box upp publiken från torget scen.

Vid 16.00 slutar Kunskapsfestens sista föreläsning på campus. Samling utanför entré till Mälardalens universitet för att tillsammans med Skyttemusikkåren på parad från MDU till Fristadstorget via Bibliotekstorget och Kungsgatan.

Program på Fristadstorgets scen

Medverkande under kultur- och kunskapsfesten på Fristadstorget.

Från cirka 16.15

  • Martin Hellström, rektor Mälardalens universitet, och Staffan Jonson, kulturchef Eskilstuna kommun, samtalar om att och hur kunskap och kultur hör ihop.
  • Musik och underhållning! Medverkar gör Towa Carson, Adrian Tapias, Peter Torsén, Hillevi Karlsson, cirka 50 barn från Gamla Stadens Musikklasser och det finska bandet Okra Playground.
  • Konferencier: Anja Ankelius, Mälardalens universitet

Efterfest

Cirka 16.50 förvandlas torget till en dansbana. Festa loss till salsastämning med Sandunga Sala Club.

Danståget, en dansande parad, kommer från Nyfors för att ansluta till salsafesten och sedan fortsätta till Eskilstuna Teater.

Fri entré

Liksom det övriga programmet under Kunskapsfesten och Kulturnatten är det fri entré.