Digitalt seminarium: Bidrar AI till en bättre värld?

Nu kan du ta del av seminariet som arrangerades 29 november av vetenskapsfestivaler i samverkan: Kunskapsfesten Eskilstuna, Scifest Uppsala och Vetenskaps­festivalen Göteborg.

seminarium ai digitalt

Kan AI bidra till en bättre värld eller hotar de hela vår existens? Det beror på vem man frågar. Helt säkert är i alla fall att det finns många praktiska verktyg som kan underlätta för oss men också ge upphov till etiska problem, till exempel i skolan. Ta chansen att uppdatera dina kunskaper kring AI och få insikter att ta med till samtalen med dina elever.

Katarina Graffman har studerat hur människans beteenden förändras av ny teknik. Christer Norström är professor i datavetenskap och AI. Thomas Edwall är lärare och medförfattare till den nyligen utkomna boken ”ChatGPT för lärare”. Samtalet om detta brännande heta ämne leddes av Joakim Jardenberg, entre­prenör, författare och föreläsare som har varit involverad i teknik, digitalisering och entreprenörskap.

Seminariet arrangerades av Vetenskaps­festivaler i samverkan; Kunskapsfesten i Eskilstuna, SciFest i Uppsala och Vetenskapsfestivalen i Göteborg.